Skip to the content

Veldvalidatie voor goede interne datavoorziening

Correcte data is van groot belang voor efficiënte en volledige informatiestromen. Door het toepassen van veldvalidatie in Dynamics NAV en Dynamics 365 Business Central worden onvolledigheden in data en hiaten in informatieverwerking voorkomen. 

De module Verplichte velden maakt het mogelijk om velden verplicht in te laten vullen of volgens voorgedefinieerde waardes.

Datavalidatie

Datavalidatie

Bij het aanmaken van nieuwe artikelen, klanten en leveranciers is het belangrijk dat velden zoals boekingsgroepen, waarderingsmethode en betalingscondities juist zijn ingevuld. Het zelf beheren van stamdata kan zeer tijdrovend zijn, maar voor een correcte afhandeling van (interne) opdrachten is het van belang dat de stamgegevens correct zijn.

Met de module Verplichte velden zijn gebruikers gebonden aan vooraf bepaalde instellingen van velden, of moeten velden voldoen aan een bepaalde waarde.

Bij het ontbreken van de juiste waarde in een veld, kunnen bijvoorbeeld artikelen direct geblokkeerd worden. Gebruikers krijgen bij het onjuist invullen een melding en de mogelijkheid om dit alsnog aan te passen.

Voordelen Verplichte velden

Verhoogde datakwaliteit

Door een veld verplicht of volgens bepaalde waarde te laten invullen zorgt u voor een verhoogde kwaliteit van de interne data voorziening. Hierbij zijn de waarschuwing of foutmeldingen flexibel en naar wens in te stellen.

Instelbaar op gebruikersniveau

De instellingen voor de module Verplichte velden zijn te verfijnen door deze op gebruikersniveau in te stellen.

Geen maatwerk nodig

De Verplichte velden add-on is eenvoudig en snel te installeren en te implementeren. Hierbij is geen maatwerk nodig. De module werkt met standaard en maatwerk Dynamics NAV tabellen.

Geen hiaten in informatieverwerking

Na implementatie van de module Verplichte velden zijn gebruikers gebonden aan de door u bepaalde instellingen. De beschikbare data is compleet.

Toepasbaarheid

Verplichte velden is compatible met alle Dynamics NAV versie van 2013R2 t/m NAV versie 2018. Wij volgen de roadmap van Microsoft en zorgen dat iedere module toepasbaar is op de meest recente versie Dynamics NAV. Met een downgrade is de module toepasbaar op alle NAV versies.

Geen performance issues

Het gebruik van de module Verplichte velden heeft geen impact op de performance van uw Microsoft Dynamics omgeving. Bij het inloggen wordt alle vereiste data opgeslagen in het geheugen waardoor er geen datatransactie met de database nodig is.

Verhoogd werkcomfort

Het risico op onbedoelde handmatige fouten wordt dankzij het toepassen van veldvalidatie beperkt tot het minimum. Hierdoor kunnen Dynamics NAV gebruikers hun taken zonder zorgen uitvoeren.

Gratis demo Verplichte Velden

Nieuwsgierig geworden naar de functionaliteiten van Verplichte velden? Hiernaast krijgt u alvast een eerste indruk van deze module.

Voor vragen over het toepassen van veldvalidatie in uw organisatie kunt u een gratis demo aanvragen. Wij demonstreren deze module dan toegespitst op uw specifieke vragen en wensen.

Verplichte velden aanschafprijs

Verplichte velden

  • Verbeteren datakwaliteit met behulp van veldvalidatie
  • Onbeperkt aantal Dynamics NAV gebruikers
  • Eenmalige aanschafprijs

€1.450,00

Contact

Vragen over onze IT-audit diensten of autorisatiesoftware voor Dynamics? Wij beantwoorden ze graag.