Skip to the content

Veldvalidatie voor goede interne datavoorziening

Complete en kwalitatief goede data is van belang voor efficiënte en volledige informatiestromen. Door het toepassen van veldvalidatie in Dynamics NAV voorkomt u onvolledigheden in data en hiaten in informatieverwerking. Datavalidatie is eenvoudig en snel te realiseren.

De module Verplichte velden maakt het mogelijk om velden verplicht in te laten vullen of volgens voorgedefinieerde waardes.

Datavalidatie

Bij het aanmaken van nieuwe artikelen, klanten en leveranciers is het belangrijk dat velden zoals boekingsgroepen, waarderingsmethode en betalingscondities juist zijn ingevuld voordat deze gebruikt worden. Zelf beheren van stamdata kan zeer tijdrovend zijn. Daarentegen is het voor een correcte afhandeling van (interne) opdrachten dat de stamgegevens correct zijn.

Met de module Verplichte velden kunnen velden op een standaard manier worden gevuld, of kunnen bijvoorbeeld direct artikelen worden geblokkeerd bij het ontbreken van de juiste waarde in een veld.

Gebruikers krijgen in geval van incomplete data invoer een melding en de mogelijkheid dit alsnog toe te voegen. Afhankelijk van de gekozen instellingen kan men de betreffende bewerking doorvoeren.

Verhoogde datakwaliteit

Door een veld verplicht of volgens bepaalde waarde te laten vullen zorgt u voor een verhoogde kwaliteit van de interne data voorziening. Hierbij zijn de waarschuwing of foutmeldingen flexibel en naar wens in te stellen.

Instelbaar op gebruikersniveau

De instellingen voor de module Verplichte velden zijn te verfijnen door deze op gebruikersniveau in te stellen.

Geen maatwerk nodig

De Verplichte velden add-on is eenvoudig en snel te installeren en implementeren. Hierbij is geen maatwerk nodig. De module werkt met standaard en maatwerk Dynamics NAV tabellen.

Geen hiaten in informatieverwerking

Na implementatie van de module Verplichte velden zijn gebruikers gebonden aan de door u bepaalde instellingen. De beschikbare data is compleet.

Toepasbaar op alle NAV versies

Verplichte velden is compatible met alle Dynamics NAV versie van 2013R2 t/m NAV versie 2018. Wij volgen de roadmap van Microsoft en zorgen dat iedere module toepasbaar is op de meest recente versie Dynamics NAV. Met een downgrade is de module toepasbaar op alle NAV versies.

Geen performance issues

Het gebruik van de module Verplichte velden heeft geen impact op de performance van uw Dynamics NAV omgeving. Bij het inloggen wordt alle vereiste data opgeslagen in het geheugen waardoor er geen datatransactie met de database nodig is.

Verhoogd werkcomfort

Het risico op onbedoelde handmatige fouten wordt dankzij het toepassen van veldvalidatie beperkt tot het minimum. Hierdoor kunnen Dynamics NAV gebruikers hun taken zonder zorgen uitvoeren.

Verplichte velden

Verplichte velden

  • Verbeteren datakwaliteit met behulp van veldvalidatie
  • Onbeperkt aantal Dynamics NAV gebruikers
  • Eenmalige aanschafprijs

€1.450,00

Contact

Vragen over IT beveiliging, privacy, AVG, autorisaties in Dynamics NAV of iets anders? Wij helpen u graag.