Skip to the content

Autoriseren op veld- en datasetniveau

Voor een degelijke beveiliging en controle dienen autorisaties tot op detailniveau te worden doorgevoerd. Door de autorisaties te verfijnen tot op veld- en datasetniveau zijn gebruikers in staat verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen gegevens en werkzaamheden. 

De module Veld- en datasetbeveiliging is een aanvulling op Authorization Box en maakt ''waterdichte'' functiescheiding mogelijk.

Velden afzonderlijk autoriseren in Microsoft Dynamics

Met de module Veld- en datasetbeveiliging kan ieder veld afzonderlijk geautoriseerd worden. Hierbij kan er gefilterd worden (bijvoorbeeld: alleen artikelen met boekingsgroep grondstof) en kunnen velden vooraf gevuld worden waarna deze niet meer te wijzigen zijn door gebruikers. De module maakt het ook mogelijk velden volledig af te schermen.

Met de module Veld- en datasetbeveiliging beveiligt u (zonder maatwerk) per tabel een veld- of dataset. Aan deze veld- of datasetbeveiliging koppelt u een gegevenseigenaar.  Dan heeft u de keuze uit: alle velden wijzigbaar (behalve een aantal velden) of alle velden niet wijzigbaar (behalve een aantal velden). Op deze manier hoeft u niet onnodig veel beveiligingscontroles voor velden te beheren.   

Voordelen veld- en datasetbeveiliging

Autorisaties tot op detailniveau

Objectautorisaties verfijnen tot op veld- en datasetniveau.

Instelbaar op gebruikersniveau

De instellingen van de module Veldbeveiliging zijn instelbaar op gebruikers- en rolniveau.

Geen maatwerk nodig

Voor de installatie en implementatie is geen maatwerk vereist. De module werkt met standaard- en maatwerk Dynamics tabellen.

Velden vooraf vullen

Met de module Veldbeveiliging kunt u velden vooraf vullen waarna deze niet meer zijn te wijzigen.

Toepasbaarheid

Veldbeveiliging is compatible met alle Dynamics NAV versies van 2013R2 t/m de meest recente versie NAV 2018. Een downgrade maakt toepasbaarheid met oudere NAV versies mogelijk.

Geen performance issues

Het gebruik van de module Veldbeveiliging heeft geen impact op de performance van uw Microsoft Dynamics omgeving. Bij het inloggen wordt alle vereiste data opgeslagen in het geheugen waardoor er geen datatransactie met de database nodig is.

Velden afschermen

De module maakt het mogelijk velden volledig af te schermen of zelfs onzichtbaar te maken. Dit laatste is echter alleen mogelijk in combinatie met een kleine wijziging in de code.

Gratis demo Veld- en datasetbeveiliging

Nieuwsgierig geworden naar Veld- en datasetbeveiliging voor Dynamics NAV en Dynamics 365 Business Central? Hiernaast krijgt u alvast een eerste indruk van deze module.

Voor vragen over het toepassen van Veld- en datasetbeveiliging in uw organisatie kunt u een gratis demo aanvragen. Wij demonstreren deze module dan toegespitst op uw specifieke vragen en wensen.

 

Veld- & datasetbeveiliging aanschafprijs

Veld- datasetbeveiliging

  • Autoriseren op veldniveau
  • Autoriseren op datasetniveau
  • Onbeperkt aantal NAV users
  • Eenmalige aanschafprijs

€1.450,00

Contact

Vragen over onze IT-audit diensten of autorisatiesoftware voor Dynamics? Wij beantwoorden ze graag.