Skip to the content

Veld- en dataset beveiliging

Voor een gedegen beveiliging en controle dienen autorisaties tot op detailniveau te worden doorgevoerd. Door de autorisaties te verfijnen tot op Veld- en Datasetniveau zijn gebruikers in staat verantwoordelijkheid te nemen voor het gegevenseigenaarschap. 

De module Veldbeveiliging is een aanvulling op Authorization Box en maakt ''waterdichte'' functiescheiding mogelijk.

Velden afzonderlijk autoriseren

Met de module Veld- en datasetbeveiliging kan ieder veld afzonderlijke geautoriseerd worden, met de mogelijkheid om te filteren (bijvoorbeeld: alleen artikelen met boekingsgroep grondstof) en optioneel wel eenmalig vullen, maar daarna niet meer muteren.

De module stelt u in staat om eenvoudig de rechten voor verschillende documenten beheersbaar op te splitsen. De module Veld- en datasetbeveiliging beveiligt, zonder maatwerk, per tabel een veld of dataset. Aan ieder veld- of datasetbeveiliging koppelt u een gegevenseigenaar en heeft u de keuze tussen alle velden wijzigbaar, behalve een aantal velden of alle velden niet wijzigbaar, behalve een aantal velden. Op deze manier hoeft u niet onnodig veel beveiligingscontroles voor velden te beheren. Hiernaast biedt de module de mogelijkheid om velden te verbergen.

Autorisaties tot op detailniveau

Objectautorisaties verfijnen tot op veld- en datasetniveau.

Instelbaar op gebruikersniveau

De instellingen van de module Veldbeveiliging zijn instelbaar op gebruikers- en rolniveau.

Geen maatwerk nodig

Voor de installatie en implementatie van de module Veldbeveiliging is geen maatwerk vereist. De module werkt functioneert met standaard en maatwerk Dynamics NAV tabellen.

Velden vooraf vullen

Met de module Veldbeveiliging kunt u velden vooraf vullen waarna deze niet meer zijn te wijzigen.

Toepasbaar op alle NAV versies

Veldbeveiliging is compatible met alle Dynamics NAV versies van 2013R2 t/m NAV versie 2018. Een downgrade maakt toepasbaarheid met oudere NAV versies mogelijk.

Geen performance issues

Het gebruik van de module Veldbeveiliging heeft geen impact op de performance van uw Dynamics NAV omgeving. Bij het inloggen wordt alle vereiste data opgeslagen in het geheugen waardoor er geen datatransactie met de database nodig is.

Velden afschermen

De module maakt het mogelijk velden volledig af te schermen of zelfs onzichtbaar te maken. Dit is echter alleen mogelijk in combinatie met een kleine wijziging in de code.

Veld- & datasetbeveiliging

Veld- dataset beveiliging

  • Autoriseren op veldniveau
  • Autoriseren op datasetniveau
  • Onbeperkt aantal NAV users
  • Eenmalige aanschafprijs

€1.450,00

Contact

Vragen over IT beveiliging, privacy, AVG, autorisaties in Dynamics NAV of iets anders? Wij helpen u graag.