Skip to the content

Veld- en datasetbeveiliging: beveiliging op afzonderlijke velden en datasets

Functiescheiding in Microsoft Dynamics vraagt om een degelijke autorisatie inrichting. Hiervoor dienen autorisaties tot op detailniveau te worden ingericht. Door de autorisaties te verfijnen tot op veld- en datasetniveau zijn gebruikers in staat verantwoordelijkheid te nemen voor hun uitgevoerde taken.

De module Veld- en datasetbeveiliging maakt ''waterdichte'' functiescheiding in Microsoft Dynamics mogelijk.

Velden & datasets autoriseren in Dynamics

Met de module Veld- en datasetbeveiliging kunt u ieder veld afzonderlijk autoriseren. Hierbij kan er gefilterd worden (bijvoorbeeld: alleen artikelen met boekingsgroep grondstof) en kunnen velden vooraf gevuld worden waarna deze niet meer te wijzigen zijn. De module maakt het ook mogelijk velden volledig af te schermen.

Met Veld- en datasetbeveiliging beveiligt u (zonder maatwerk) per tabel een veld- of dataset. Aan deze veld- of datasetbeveiliging koppelt u een gegevenseigenaar. Dan heeft u de keuze uit: alle velden wijzigbaar (behalve een aantal velden) of alle velden niet wijzigbaar (behalve een aantal velden). Op deze manier hoeft u niet onnodig veel beveiligingscontroles voor velden te beheren.

Voordelen veld- en datasetbeveiliging Dynamics

Autorisaties Dynamics tot op detailniveau

Objectautorisaties verfijnen tot op veld- en datasetniveau.

Instelbaar op gebruikersniveau

De instellingen van de module Veldbeveiliging zijn instelbaar op gebruikers- en rolniveau.

Geen maatwerk Dynamics NAV

Voor de installatie en implementatie is geen maatwerk vereist. De module werkt met standaard- en maatwerk Dynamics tabellen.

Velden vooraf vullen Dynamics

Met de module Veldbeveiliging kunt u velden vooraf vullen waarna deze niet meer zijn te wijzigen.

Toepasbaarheid

Veldbeveiliging is compatible met alle Dynamics NAV versies van 2013R2 t/m de meest recente versie NAV 2018 en Dynamics 365 Business Central. Een downgrade maakt toepasbaarheid met oudere Dynamics NAV versies mogelijk.

Geen performance issues

Het gebruik van de module Veldbeveiliging heeft geen impact op de performance van uw Microsoft Dynamics omgeving. Bij het inloggen wordt alle vereiste data opgeslagen in het geheugen waardoor er geen datatransactie met de database nodig is.

Velden afschermen

De module maakt het mogelijk velden volledig af te schermen of zelfs onzichtbaar te maken. Dit laatste is echter alleen mogelijk in combinatie met een kleine wijziging in de code.

Demo video Veld- en datasetbeveiliging

Nieuwsgierig geworden naar Veld- en datasetbeveiliging voor Dynamics NAV en Dynamics 365 Business Central? Hiernaast krijgt u alvast een eerste indruk van deze module.

Voor vragen over het toepassen van Veld- en datasetbeveiliging in uw organisatie kunt u een gratis demo aanvragen. Wij demonstreren deze module dan toegespitst op uw specifieke vragen en wensen.

 

Contact

Vragen over onze IT-audit diensten of autorisatiesoftware voor Microsoft Dynamics?
Wij beantwoorden ze graag.