Skip to the content

Vereenvoudigd autorisatiebeheer bij het Summa College

Het Summa College is een middelbaar beroepsonderwijs (mbo) instelling bestaande uit 26 scholen. Ze bieden verschillenden opleidingen op aan in diversie vakgebieden, zoals ICT & Media, Veiligheid en Zorg & Welzijn. Ze streven naar studenten die snel inzetbaar zin op de arbeidsmarkt en/of de school zullen verlaten met een juiste voorbereiding voor het hbo.

Het Summa College wilde graag hun autorisatie-inrichting verbeteren door een versimpelde en overzichtelijkere inrichting te creëren. Op deze manier hoopten ze veel houvast te krijgen op opmerkingen naar aanleiding van een IT-audit onderzoek.

Waarom 2-Control?

Het Summa College besloot in zee te gaan met 2-Control naar aanleiding van een eindbespreking van een IT-audit. Hierin werd duidelijk dat de structuur verbeterd moest worden en bedrijven als 2-Control die dienst konden verlenen. Na een onderzoek van 2-Control naar de inrichting is er een werkwijze voorgesteld die uiteindelijk is uitgevoerd.

Ervaring en resultaat

Vooraf verwachtte het Summa College dat het relatief veel werk zou zijn om alles opnieuw in te richten. Daarnaast gingen ze uit van veel commentaar vanuit de organisatie zelf na deze omzetting. Ze zeggen hier zelf het volgende over:

“Het proces was inderdaad redelijk veel werk. Alles moest inzichtelijk gemaakt worden. Doordat het gehele proces zeer zorgvuldig verliep en in samenspraak was met diversie collega’s is de omzetting toch vrij soepel tot een goed einde gekomen. De begeleiding vanuit 2-Control verliep prima. We werden goed door het proces geleid en er was genoeg aandacht voor collega’s om aan te geven waarom bepaalde stappen gezet werden.”

Het Summa College is erg tevreden met de verbetering van de inrichting en kijken positief aan tegen het versimpelde inzicht over de gegeven rechten.

Ruud van de Wouw
Summa College

Contact

Vragen over onze IT-audit diensten of autorisatiesoftware voor Microsoft Dynamics?
Wij beantwoorden ze graag.