Skip to the content

Controle over de autorisaties

Veenman, een dochteronderneming van Xerox, is al sinds 1919 actief in de wereld van informatievoorziening. Met een brede range aan producten voorziet Veenman haar klanten in oplossingen zodat zij te allen tijde kunnen beschikken over de juiste informatie.

Sinds 2012 werkt Veenman met Microsoft Dynamics NAV waarbij in 2016 de overstap is gemaakt naar Dynamics NAV 2015.

Deskundige demonstratie autorisatiesoftware

We hielden voorheen onze autorisaties bij in een overzicht in Excel. Na een aantal jaar hadden we het overzicht volledig verloren en kon niemand meer wijs uit de autorisaties. De hoogste tijd om hier verandering in te brengen.

Tijdens het upgradeproject naar NAV 2015 is 2-Control langs geweest voor een demonstratie en hebben we een klant van 2-Control bezocht. De deskundige presentatie en de positieve ervaring van de klant heeft ons doen besluiten 2-Control in te schakelen.

Aangename samenwerking met 2-Control

Bij de aanvang van het project zaten we dicht tegen de livegang van NAV 2015 aan. Om het project voldoende aandacht te geven is gekozen om na de livegang te starten.

Na een software training van 2-Control hebben we gedeeltes van het project voor eigen rekening kunnen nemen. Met name het opnemen van de rollen hebben we zelfstandig uitgevoerd.

Vervolgens hebben we per fase een sessie gepland om de voortgang te bespreken. Dankzij de deskundigheid en flexibele instelling van de consultants hebben we de begeleiding als zeer positief ervaren. We vonden het een aangename samenwerking.

Inzicht in de rechtenstructuur

Door het gestructureerd opnemen van de rollen zijn we in staat om de rechtenstructuur veel beter aan te laten sluiten op de verschillende functies binnen Veenman.

Alle functies zijn netjes en overzichtelijk georganiseerd in het visuele organigram in Authorization Box. Vanuit het organigram kunnen we nu op ieder gewenst moment een uitdraai maken van de autorisaties per functie.

Wijzigingen en toevoegingen zijn eenvoudig met Authorization Box te verwerken. Het beheer (bijv. bij verlof of bij het in dienst treden van nieuwe medewerkers) is erg eenvoudig en gebruiksvriendelijk.

Door het gebruik van Authorization Box hebben we nu op een gestructureerde manier inzicht in de rechtenstructuur.

Naar wens en binnen budget

We zijn erg tevreden over de geleverde prestaties van 2-Control. Het hele project is dankzij de professionele en deskundige begeleiding soepel verlopen en niet onbelangrijk binnen budget afgerond door de gestructureerde aanpak. Na de implementatie zijn we een aantal bugs tegengekomen, maar hier is door de supportdesk van 2-Control snel en adequaat op gereageerd waardoor we deze gelukkig snel hebben opgelost.

Lianne van Winsen
Controller Veenman

Contact

Vragen over onze IT-audit diensten of autorisatiesoftware voor Dynamics? Wij beantwoorden ze graag.