Skip to the content

Autorisatie-inrichting bij Agro Merchants Group

Agro Merchants Group

AGRO Merchants Group is opgericht in januari 2013. Samen met haar financiële partner, Oaktree Capital Management, exploiteert AGRO Merchants momenteel meer dan 7,7 miljoen kubieke meter temperatuur gecontroleerde opslag- en distributieruimte in de VS, VK, Oostenrijk, Ierland, Spanje, Portugal, Polen, Australië, Brazilië, Chili en Nederland.

Ter ondersteuning van de interne processen maakt Agro Merchants Group gebruik van de geïntegreerde applicatie Microsoft Dynamics 365 Business Central. Ten behoeve van het verbeteren van de interne beheersing heeft Agro aan 2-Control gevraagd hen te ondersteunen bij het ontwerpen, bouwen, testen en inrichten van de autorisaties en het verhogen van het inzicht in de kwaliteit van de autorisaties.

Autorisatie inrichting Business Central

Primaire aanleiding voor het project was de aanbeveling vanuit zowel interne als externe controllers, om de functiescheiding (SoD) en het 4-ogen principe te verbeteren. Daarnaast wil Agro optimaal kunnen voldoen aan security assessments. Secundaire aanleiding voor het project was het afschermen van toegang tot data die niet benodigd is voor de uitvoering van taken van medewerkers binnen Microsoft Dynamics 365 Business Central.

Samenwerking 2-Control

Agro Merchants IT heeft zelf veel expertise op het vlak van de WMS, TMS en Forwarding modules, echter kennis omtrent de Financiële module is beperkt. Om deze reden hebben we 2-Control, als specialist op het gebied van de financiële module en autorisaties van Microsoft Dynamics 365 Business Central, gevraagd ons bij dit project te assisteren.

De verwachting bij de start van het traject was een succesvol product af te leveren volgens de scope, budget en overeenkomstig de projectplanning. Door COVID-19 leek dit al vrijwel direct ná de start van het project, met name op het vlak van de planning, een uitdaging te worden. Door de flexibiliteit van zowel 2-Control als het AGRO Merchants projectteam, ondersteund door tools als Microsoft Teams, zijn we erin geslaagd het project volledig conform scope, budget en planning op te leveren. Een zeer knappe prestatie!

De begeleiding van 2-Control tijdens de implementatie was zeer goed, zaken werden duidelijk uitgelegd en men nam ruim de tijd voor begeleiding. Het gebruik van tools als Microsoft Teams was nog niet bij iedereen ingeburgerd, maar hier werd door 2-Control goed rekening mee gehouden.

Investering en resultaat

De investering is zeker gerechtvaardigd, met name kijkend naar de expertise van 2-Control op het gebied van de financiële module van Microsoft Dynamics 365 Business Central. De tijdsplanning was overeenkomstig de wensen van AGRO Merchants.

Het resultaat is uiteindelijk een uniforme standaardisatie, binnen alle AGRO Merchants locaties waar Microsoft Dynamics 365 Business Central wordt gebruikt, op het vlak van functiescheiding en het 4-ogen principe. Wat eveneens voor eenieder duidelijkheid schept met hieraan gekoppeld minimaal beheer.

“Als projectleider van dit project heb ik de samenwerking met 2-Control als zeer prettig ervaren! Daarnaast wil ik de projectleden alsmede de SME’s enorm bedanken voor hun inzet, zonder hun was dit project niet zó succesvol verlopen!”

Serge van Waes
IT Applications Analyst
AGRO Merchants Group

Contact

Vragen over onze IT-audit diensten of autorisatiesoftware voor Microsoft Dynamics?
Wij beantwoorden ze graag.