Skip to the content

ENSIA audit voor gemeente Krimpenerwaard

ENSIA audit voor gemeente Krimpenerwaard door 2-Control

De gemeente Krimpenerwaard ligt in het groene hart van Midden-Nederland en naast de stadsregio Rotterdam. Een gemeente die staat voor een krachtige samenleving, een duurzame en toekomstbestendige leefomgeving en een vitale economie.

De gemeente zocht in 2015 een RE-auditor voor het laten opstellen van een auditrapportage voor het ICT-beveiligingsassessment DigiD. Vanaf 2017 is dat het uitvoeren van een assurance-opdracht voor de Collegeverklaring ENSIA 2020, inclusief de bijbehorende bijlagen geworden. Eén integrale audit die uitspraak doet over de getrouwheid van de verklaring van het college inzake de informatieveiligheid ten aanzien van DigiD en Suwinet.


Waarom 2-Control?

De medewerkers zijn goed bereikbaar en er wordt meegedacht over oplossingen. Vergeleken met andere partijen is de dienstverlening van 2-Control heel betaalbaar en is de investering in tijd beperkt. Onze verwachting was dat 2-Control de audit op de vertrouwde manier zou uitvoeren.


‘2-Control is een partij die weet wat er nodig is, dat helder kan uitleggen met begrip voor de klant, en de bereidheid heeft mee te denken over oplossingen.’


Resultaat

Net als in voorgaande jaren is het ook in 2021 weer gelukt alle rapportages voor ENSIA op tijd in te leveren. Wij waarderen het meest dat 2-Control (nog) niet te groot is en de medewerkers goed bereikbaar zijn. Ook de manier van werken spreekt ons aan. Afspraak is afspraak en doe maar gewoon.

Henk Verveer
Gemeente Krimpenerwaard

Wij bedanken de gemeente Krimpenerwaard wederom voor het in ons gestelde vertrouwen. Heeft u ook behoefte aan ENSIA audit ondersteuning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze auditors beschikken over zeer ruime ervaring in het afnemen van beveiligingsassessments en voeren jaarlijks voor vele verschillende gemeenten de ENSIA audit uit.

Contact

Vragen over onze IT-audit diensten of autorisatiesoftware voor Microsoft Dynamics?
Wij beantwoorden ze graag.