Skip to the content

AVG-compliance scan bij DTI

AVG scan DTI

Compliance niveau AVG

DTI Group is een Nederlandse familiale groep van productiebedrijven in de foodsector. De werkmaatschappijen zijn actief in zowel de zuivel- als bakkersector. Wij beleveren klanten uit de voedselindustrie, foodservice en Retail in Nederland, Europa en wereldwijd. In totaal dragen meer dan 130 enthousiaste medewerkers verdeeld over twee vestigingen bij aan het succes van onze groep.

In verband met de nieuwe privacywetgeving (AVG) waren al de nodige maatregelen getroffen. Hieruit is de behoefte ontstaan om een objectieve partij vast te laten te stellen of wij compliant zijn aan de AVG.

No nonsense aanpak

Na diverse partijen gesproken te hebben, sprak de praktische "no nonsense" aanpak van 2-Control mij het meeste aan.

De aanpak van 2-Control bestond uit twee fasen:

  1. AVG compliance scan
    Ten behoeve van deze scan werden er o.a. interviews afgenomen met de verantwoordelijken voor de verwerking van persoonsgegevens en analyseerde 2-Control onze persoonsgegevensverzamelingen en onze automatiseringsomgeving.Naast het uitvoeren van de 2-Control AVG compliance scan, werd er ook meteen advies gegeven en kregen we waar nodig uitleg door middel van praktijkvoorbeelden.

  2. Optimalisatie
    Hier werd het resultaat van de AVG compliance scan gebruikt voor het vervolg van de implementatie van de AVG. Ook werd er gezamenlijk een optimalisatieplan opgesteld. Een onderdeel hiervan was het uitwerken van een verwerkingsregister. 

Resultaat AVG compliance scan

De begeleiding van 2-Control hiervan was goed en erg praktisch ingesteld. Ook de investering en tijdsplanning was goed. In korte tijd (drie dagen) kregen wij inzichtelijk welke zaken we wel op orde hadden en welke zaken we nog moesten aanpakken.

Marc de Koster
CFO DTI Group

 

Contact

Vragen over onze IT-audit diensten of autorisatiesoftware voor Microsoft Dynamics?
Wij beantwoorden ze graag.