Skip to the content

NEN 7510 / ISO 27001

NEN 7510

Informatiebeveiliging in de zorg

Informatiebeveiliging is belangrijker dan ooit. U kunt vol vertrouwen zaken doen als uw informatie op de juiste wijze is beveiligd en deze veiligheid gewaarborgd is. Klanten verwachten tenslotte dat u privacygevoelige informatie met uiterste zorg behandelt.

NEN 7510

De norm NEN 7510 is specifiek gericht op informatiebeveiliging in de zorg. De bedoeling van NEN 7510 is het verbeteren van de beveiliging van informatie, zodat patiënten en cliënten erop kunnen vertrouwen dat hun gegevens correct en beschikbaar zijn en niet op straat komen te liggen of misbruikt worden.

NEN 7510 geeft richtlijnen en uitgangspunten voor het bepalen, instellen en handhaven van maatregelen die zorginstellingen en andere beheerders van persoonlijke gezondheidsinformatie moeten treffen ter beveiliging van de informatievoorziening.

De wet verplicht zorginstellingen om NEN 7510 gecertificeerd te worden.

ISO 27001

De ISO 27001 is de algemene en internationaal geldende norm voor informatiebeveiliging, ongeacht de branche waarin men actief is. NEN 7510 is gebaseerd op deze internationale norm en lijken inhoudelijk erg op elkaar. Hierdoor kunnen zaken als het in kaart brengen van de context van de organisatie, risicoanalyse, stakeholder analyses, beleid, enzovoorts in één keer voor beide normen tegelijk worden uitgevoerd.

Omdat de NEN 7510 de ISO 27001 overlapt, is het ook mogelijk in één keer voor beide normen tegelijk gecertificeerd te worden. En als uw organisatie al ISO 27001 gecertificeerd is dan is het relatief eenvoudig om hier ook een NEN 7510-certificering aan toe te voegen.

Wat kan 2-Control voor u betekenen?

Onze IT-auditors adviseren en begeleiden u graag bij het behalen van een NEN 7510-certificaat, eventueel gecombineerd met de ISO 27001.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via het telefoonnummer 076-50 194 70 of u kunt uw vraag in onderstaand contactformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ondersteuning 2-Control

Wij helpen u graag bij het verbeteren van uw informatiebeveiliging.
Neem contact met ons op om de mogelijkheden van ondersteuning te bespreken.

Wij nemen uw privacy serieus (zie onze privacyverklaring). De gegevens die u hier achterlaat gebruiken wij enkel om contact met u op te nemen, tenzij u expliciet aangeeft dat u zich ook inschrijft voor de nieuwsbrief.

 

'Bedrijfsnaam' is een verplicht veld
'Voornaam' is een verplicht veld
'Achternaam' is een verplicht veld
Vul een geldig e-mailadres in