Skip to the content

Bedrijven zijn steeds meer afhankelijk geworden van informatisering voor het uitvoeren van hun bedrijfsprocessen. Dat is in de bedrijfsvoering van uw organisatie niet anders. Als gevolg hiervan is informatiebeveiliging een item geworden wat steeds meer in het nieuws verschijnt. Zeker als het mis gaat.

Veel geautomatiseerde systemen zijn verbonden met het internet. Dit brengt veel risico's met zich mee. Ook de hoeveelheid beschikbare data en het gebruik van big data groeit snel. Deze data dient goed beveiligd te worden. Mede door deze ontwikkelingen wordt informatiebeveiliging binnen bedrijven steeds belangrijker.

Zekerheid over de kwaliteit van IT is van groot belang. De IT-auditors van 2-Control kunnen voor uw organisatie een audit uitvoeren op verschillende gebieden. Tijdens een IT-audit wordt beoordeeld of de integriteit en betrouwbaarheid van uw systemen voldoende zijn gewaarborgd.

it-audit ondersteuning bedrijven

IT-audit ondersteuning voor bedrijven

Als hackers toegang krijgen tot uw systeem kunnen alle persoons- en bedrijfsgegevens op straat komen te liggen. Daarnaast kunnen hackers aanpassingen doorvoeren in het systeem of uw volledige systeem plat leggen met enorme schade als mogelijk gevolg.

Wij kunnen, als ervaren IT-auditors, u inzicht verschaffen in de beveiligingsrisico's van uw interne IT-systemen, waarna we gezamenlijk kunnen bepalen welke maatregelen genomen dienen te worden.

 

it-audit ondersteuning accountants

IT-audit ondersteuning voor accountants

IT-auditing is een specialisme binnen het auditvak. Met onze doelgerichte aanpak richten we ons op de risicogebieden die voor u als accountant het meest belangrijk zijn.

Veelvoorkomende vraagstukken zijn:

  • Zijn de aanwezige General IT-Controls afdoende om de continuïteit en betrouwbaarheid van gegevensverwerking te waarborgen?
  • Zijn de inrichting van de rollen en rechtenstructuur in uw ERP-systeem (waaronder voor Dynamics NAV) afdoende om een goede controle van de technische functiescheiding te realiseren?
  • Welke application controls zijn geïmplementeerd om de volledigheid en betrouwbaarheid van de gegevensverwerking te garanderen?

Spelen er bij uw klanten vragen omtrent automatisering en beschikt u niet over voldoende kennis en ervaring om deze vraagstukken goed op te kunnen lossen? Onze IT-auditors helpen u hier graag bij.

Contact

Vragen over IT beveiliging, privacy, AVG, autorisaties in Dynamics NAV of iets anders? Wij helpen u graag.