Skip to the content

ISAE 3402

ISAE 3402 verklaring

Informatiebeveiliging voor IT-service organisaties

Informatiebeveiliging is belangrijker dan ooit. U kunt vol vertrouwen zaken doen als u informatie op de juiste wijze beveiligt en deze veiligheid ook gewaarborgd is. Klanten verwachten tenslotte dat u hun privacygevoelige informatie met uiterste zorg behandelt.

Toenemende vraag ISAE3402 verklaring

Organisaties besteden steeds meer non-core processen uit aan serviceorganisaties, vooral op het gebied van IT. Organisaties die outsourcen blijven zelf eindverantwoordelijk voor de interne beheersing. Hierdoor ontstaat de vraag hoe de serviceorganisaties hun processen beheersen, hoe zij omgaan met informatiebeveiliging, anti-fraude en risicomanagement. 

ISAE 3402 wordt steeds meer gevraagd door financiële instellingen, beursgenoteerde organisaties en professionele bedrijven. ISAE 3402 is de internationaal erkende assurance standaard voor outsourcing. Met een ISAE 3402-rapport kunt u als serviceorganisatie aantonen dat de processen die aan u uitbesteed zijn, betrouwbaar uitgevoerd worden en dat de informatie voldoende beveiligd is.


ISAE 3402


Voordelen ISAE 3402 voor uw organisatie

  • U voldoet aan internationale eisen die herkenbaar zijn voor nationale én internationale opdrachtgevers. 
  • In veel aanbestedingen wordt voldoen aan de ISAE 3402 standaard als vereiste gesteld. Bijvoorbeeld door accountants van gebruikersorganisaties. De uitbestede processen hebben namelijk vaak invloed op financiële en operationele processen die effect hebben op de jaarrekening van de gebruikersorganisatie.
  • De accountant van een gebruikersorganisatie kan steunen op deze rapportage voor de audit van een jaarrekening.
  • Het is niet langer noodzakelijk dat opdrachtgevers auditors bij u langs stuurt.

Wat kan 2-Control voor u betekenen?

2-Control heeft jarenlange ervaring met het succesvol implementeren van ISAE 3402-trajecten bij IT-serviceorganisaties.

Onze auditors hebben zowel kennis van financiële processen als IT-processen én een accountancy achtergrond. Dit is van grote meerwaarde aangezien een ISAE 3402-rapportage een relatie heeft met de processen van de jaarrekening.

Neem contact op met onze ISAE3402 specialist!

Wij helpen u graag bij het verbeteren van uw informatiebeveiliging.
Neem contact met ons op om de mogelijkheden van ondersteuning te bespreken.

Wij nemen uw privacy serieus (zie onze privacyverklaring). De gegevens die u hier achterlaat gebruiken wij enkel om contact met u op te nemen, tenzij u expliciet aangeeft dat u zich ook inschrijft voor de nieuwsbrief. 

'Bedrijfsnaam' is een verplicht veld
'Voornaam' is een verplicht veld
'Achternaam' is een verplicht veld
Vul een geldig e-mailadres in