Skip to the content

De IT-audit diensten van 2-Control

De IT-auditors van 2-Control voeren IT-audits uit en adviseren over de beheersing van IT-systemen, de inrichting van uw IT-organisatie, informatiebeveiliging en privacy (AVG). 

Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Orde van Register EDP-auditors (NOREA) en hebben vele jaren ervaring in het uitvoeren van IT-audits in zowel het groot- en middenbedrijf als bij (semi)overheidsinstanties. Onze IT-audits kunnen resulteren in een rapportage van bevindingen, of in formele assurance rapportages. 

Privacy (AVG / GDPR)

Sinds 25 mei 2018 is de nieuwe Europese privacy wetgeving van kracht. Wilt u weten of u voldoet aan de wettelijke regels voor de bescherming van persoonsgegevens? 2-Control biedt kennis en hulpmiddelen om uw organisatie in staat te stellen compliant te zijn met de AVG / GDPR wet- en regelgeving.

Van advies tot audits

"Wij helpen organisaties bij het verbeteren van de interne beheersing en informatiebeveiliging door te adviseren en audits uit te voeren. Of het nu een privacy- of assurance vraagstuk betreft, wij helpen u graag verder. Onze aanpak is kenmerkend door de pragmatische en persoonlijke aanpak. Meer weten? Wij gaan graag met u in gesprek."

Informatiebeveiliging

Informatiebeveiliging is belangrijker dan ooit. Stakeholders verwachten dat u privacygevoelige informatie met uiterste zorg behandelt. Onze IT-auditors helpen bij het verbeteren van uw informatiebeveiliging en voeren audits uit op het gebied van DigiD, NEN7510, ISAE3402 en SOC2. Benieuwd naar onze ondersteuning?

IT-audit voor bedrijven

IT-audit ondersteuning voor bedrijven

Een van de grootste uitdagingen tegenwoordig als het gaat om de beveiliging binnen een bedrijf, is informatiebeveiliging. Veel geautomatiseerde systemen zijn verbonden het internet en dat brengt veel risico's met zich mee. Als hackers toegang krijgen tot uw systeem kunnen alle persoons- en bedrijfsgegevens op straat komen te liggen. Daarnaast kunnen hackers aanpassingen doorvoeren in het IT-systeem, of uw volledige systeem plat leggen met enorme schade als mogelijk gevolg.

Zekerheid over de kwaliteit van IT is daarom van groot belang. Wij kunnen, als ervaren IT-auditors, inzicht verschaffen in de beveiligingsrisico's van uw interne IT-systemen, waarna we gezamenlijk kunnen bepalen welke maatregelen genomen dienen te worden.

IT-audits voor consultants

IT-audit voor accountants

IT-auditing is een specialisme binnen het auditvak. Het uitvoeren van IT-auditwerkzaamheden vereist specialistische kennis en ervaring met IT-systemen. Met onze doelgerichte aanpak richten we ons op de risicogebieden die voor u als accountant het meest belangrijk zijn.

Veelvoorkomende vraagstukken zijn:

  • Zijn de aanwezige General IT-controls afdoende om de continuïteit en betrouwbaarheid van gegevensverwerking te waarborgen?
  • Zijn de inrichting van de rollen en rechtenstructuur in uw ERP-systeem (waaronder voor Dynamics NAV) afdoende om een goede controle van de technische functiescheiding te realiseren?
  • Welke application controls zijn geïmplementeerd om de volledigheid en betrouwbaarheid van de gegevensverwerking te garanderen?

Spelen er bij uw klanten soortgelijke vragen en beschikt u niet over voldoende kennis en ervaring om deze vraagstukken goed op te kunnen lossen? Onze IT-auditors, geaccrediteerd bij NOREA, helpen u hier graag bij!

Contact

Vragen over uw IT-beveiliging, privacy of AVG? Onze IT-auditors staan u graag te woord.