Skip to the content

IT-auditdiensten 2-Control

IT is binnen bedrijfsprocessen niet meer weg te denken. Hierdoor wordt de gegevensverwerking in toenemende mate geautomatiseerd. Als deze geautomatiseerde gegevensverwerking niet betrouwbaar is loopt uw organisatie onnodige risico's. Informatieveiligheid speelt een belangrijke rol.

De IT-auditors van 2-Control kunnen voor uw organisatie een audit uitvoeren op verschillende gebieden. Tijdens een IT-audit wordt beoordeeld of de integriteit en betrouwbaarheid van uw systemen voldoende zijn gewaarborgd.

Onze IT-auditors zijn geaccrediteerd bij de Nederlandse Orde van Register EDP-auditors (NOREA) en hebben vele jaren ervaring in het uitvoeren van IT-audits in zowel groot- als middenbedrijf, waaronder gemeenten en woningcorporaties. De IT-auditors zijn onafhankelijk, geven een oordeel en geven u concrete adviezen. De IT-auditors hebben daarnaast een vergaande specialisatie in Microsoft Dynamics omgevingen.

IT-audit

IT-audit is ontstaan vanuit het vakgebied van de accountant. De verwerking van administratieve processen is steeds meer geautomatiseerd. Hierdoor is het belangrijk om te toetsen in welke mate de betrouwbaarheid van de systemen is gewaarborgd. Wij ondersteunen zowel accountants als bedrijven bij het beoordelen van de kwaliteit van de interne IT-processen. Benieuwd hoe wij dat doen? Lees snel verder.

ENSIA

Al vele jaren verzorgen wij de verplichte jaarlijkse audit voor DigiD-aansluitingen. Organisaties met een DigiD-aansluiting worden getoetst aan de hand van het DigiD ICT-beveiligingsassessment. Dit is per 2017 vervangen door de ENSIA audit. De IT-auditors van 2-Control hebben ruime ervaring met het uitvoeren van DigiD audits en kunnen u daardoor zeer goed ondersteunen bij de ENSIA audit. Meer weten? Lees snel verder.

Informatiebeveiliging

Aangescherpte wet- en regelgeving (AVG / GDPR), beveiliging van privacygevoelige en persoonsinformatie, uw verantwoordelijkheid en de continuïteit van uw organisatie. Redenen waarom informatiebeveiliging prioriteit heeft. Informatiebeveiliging / IT security wordt vaak geïmplementeerd volgens baselines zoals ISO27001, NEN7510 en de BIG en kan getoetst worden volgens richtlijnen zoals SOC2 en ISAE3402. U dient aan te aan te kunnen tonen dat u "in control" bent. Benieuwd naar onze ondersteuning?

Contact

Vragen over IT beveiliging, privacy, AVG, autorisaties in Dynamics NAV of iets anders? Wij helpen u graag.