Skip to the content

Autorisaties in Dynamics NAV: onze tops en tips!

Autorisatie tips Microsoft Dynamics NAV

Door risicobewust te ondernemen vertaalt u vertrouwen naar zekerheid. U bent in-control over uw eigen organisatie, zowel op operationeel, tactisch als strategisch niveau. Dit biedt u de beste groeikansen.

Een strakke administratieve organisatie en interne controle draagt hieraan bij en is te realiseren door een gedegen inrichting van de autorisaties. 

Functiescheiding in Dynamics, je doet het goed

Eigenlijk hoeven we u dit niet te vertellen. U heeft namelijk bij de implementatie van Dynamics NAV al direct gezorgd voor functiescheiding door middel van het inrichten van autorisaties en u zorgt ervoor dat deze goed worden beheerd. U heeft tevens goed zicht op de kwaliteit van de autorisaties en kan hier dus eenvoudig interne en externe verantwoording over afleggen. U bent volledig in-control.

Autorisaties in Dynamics, het kan beter

Bent u niet één van deze bedrijven maar heeft u wel de wens de beveiliging en beheersing van uw primaire IT-systeem, Dynamics NAV, op orde te brengen? Zorg dan voor een krachtige en controleerbare autorisatiestructuur!

Autorisaties inrichten is geen routinematig werk en vereist specialistische kennis. De complexiteit moet niet worden onderschat. En de begrote investering en het gewenste resultaat moeten niet uit het oog worden verloren.

Voor het beste resultaat adviseren wij u de autorisatiecyclus te doorlopen. De autorisatiecyclus bestaat uit de volgende stappen.

 1. Ontwerpen
  • In de eerste fase start u met het bepalen van de functionele inrichting van de autorisaties. U geeft aan hoe u wil dat uw functionele organisatie er uit ziet en dit wordt vertaald naar het gebruik in Microsoft Dynamics NAV.
  • Om de autorisatiestructuur te ontwerpen wordt top-down en op basis van interviews met kerngebruikers de benodigde autorisaties voor Dynamics NAV vastgesteld.

 2.  Bouwen
 3. Verfijnen
  • Ten aanzien van de gebouwde autorisaties wordt bepaalt welke verfijningsslag nodig is. Dit gebeurt in de vorm van objectautorisaties op veld- en datasetniveau. Hiervoor wordt de module Veld- & Datasetbeveiliging gebruikt.

 4. Beheren
  • Om de gerealiseerde autorisatieinrichting krachtig en in stand te houden en het alledaagse autorisatiebeheer zo eenvoudig mogelijk te maken wordt gebruik gemaakt van de beheerfunctionaliteit in Authorization Box.

 5. Monitoren

Beveiliging van Microsoft Dynamics, de tips

Om een goed autorisatieproject te onderscheiden van een perfect autorisatieproject hebben wij twintig tips voor u. Volg deze tips op en zorg dat u niks over het hoofd ziet. Zo ligt een professionele autorisatie inrichting binnen handbereik!

Vraag hieronder uw autorisatietips aan.

Vraag hier uw autorisatietips aan

'Voornaam' is een verplicht veld
'Achternaam' is een verplicht veld
Vul een geldig e-mailadres in

Contact

Vragen over onze IT-audit diensten of autorisatiesoftware voor Microsoft Dynamics?
Wij beantwoorden ze graag.