Skip to the content

28 Januari - Europese Dag van de Privacy

28 Januari is het weer zover, de Europese Dag van de Privacy. Op deze dag herinneren wij u graag aan de belangen van privacy in uw bedrijf.  

De term privacy gaat terug naar de 19e eeuw waarin het gedefinieerd als het recht om met rust gelaten te worden. Tegenwoordig vertalen we het meer naar de bescherming van persoonsgegevens.  

Hier kunt u als bedrijf ook mee te maken hebben. Als u beschikt over business-to-consumer (B2C) transacties verwerkt u persoonsgegevens van burgers ('consumers'). Hierbij is het belangrijk dat u zowel technisch als organisatorisch maatregelen neemt om deze privacy te waarborgen. Dit is vastgelegd in de privacywet (AVG/GDPR) waarin regels staan opgesteld voor enerzijds "rechten voor betrokkene" en anderzijds "verplichtingen voor de verwerkingsverantwoordelijke en verwerker" 

 

Bent u AVG compliant?

Implementatie van de AVG is een organisatie specifiek proces. Een gerichte aanpak is dus essentieel. Dit kunt u doen door de huidige situatie van uw organisatie met betrekking tot de AVG in kaart te brengen door middel van onze AVG Compliance Scan. Op basis van concrete bevindingen en aanbevelingen kunt u de scan gebruiken als vertrekpunt voor (de verbetering van) de implementatie van AVG binnen uw organisatie.

2-Control B.V.

Haagsemarkt 1
4813 BA Breda
T: +31 (0) 76 50 194 70
info@2-control.nl

Contact

Vragen over onze IT-audit diensten of autorisatiesoftware voor Microsoft Dynamics?
Wij beantwoorden ze graag.