Skip to the content

SOC2 Type 2 Verklaring voor Blue10

Blue10 helpt organisaties met cloud software voor het automatiseren van inkoop- en verkoopfacturen, pakbonnen en bonnetjes. Met deze software oplossing worden administratieve processen van organisaties vereenvoudigd en waar mogelijk geautomatiseerd.  Met haar software is Blue10 de assistent op de financiële administratie van iedere organisatie.

De softwaredienst van Blue10 is brancheonafhankelijk inzetbaar en te integreren met bekende boekhoudsystemen, zoals Exact, Microsoft Dynamics NAV, AccountView, Afas en Unit4.

Door gebruik te maken van de Blue10 dienst bevindt een deel van de interne processen van de klant zich buiten de organisatie van de klant. Hierdoor moet een klant van Blue10 kunnen vertrouwen op de beveiliging en beschikbaarheid van de Blue10 dienst. Hierdoor is het van groot belang voor Blue10 dat zij zekerheid kunnen geven over de beveiliging en beschikbaarheid van de geleverde software en services aan haar klanten.

Assurance volgens richtlijn 3000

Voor het onafhankelijke oordeel over de informatieveiligheid met betrekking tot software en services is gekozen voor een SOC2 audit op basis van de richtlijn 3000. SOC2 is een internationaal gestelde norm die specifiek gericht is op diensten van IT-service providers. SOC2 is een internationaal gestelde norm die specifiek gericht is op de diensten van IT-service providers.

SOC2 Type 1 & Type 2 rapport

Een SOC audit bestaat uit een Type 1 en een Type 2 rapport. Bij de SOC2 Type 1 Assurance wordt gekeken naar de manier waarop de organisatie van plan is haar processen en controles te laten verlopen. Bij SOC2 Type 2 Assurance wordt jaarlijks getoetst of er ook daadwerkelijk is gewerkt volgens de vastgestelde procedures en controles.

De SOC2 Type 1 verklaring verklaring heeft Blue10 reeds in 2018 behaald en heeft deze recentelijk aangevuld met de SOC2 Type 2 verklaring. Deze verklaring is op 25 januari 2019 afgegeven en heeft betrekking op boekjaar 2018.

Wij feliciteren Blue10 met het behalen van de verklaring en bedanken alle betrokkenen voor de inzet, samenwerking en het in ons gestelde vertrouwen!

Meer weten over het behalen van een SOC2 verklaring? Lees dan hier meer of klik op onderstaande button om contact met ons op te nemen.

2-Control B.V.

Haagsemarkt 1
4813 BA Breda
T: +31 (0) 76 50 194 70
info@2-control.nl

Kwaliteit van uw IT-services aantoonbaar maken?

Wilt u een SOC2 verklaring om bestaande en potentiële klanten inzicht te geven in de kwaliteit van uw IT-services. Neem dan vandaag nog contact met ons op!