Skip to the content

Nieuwe release van 2-Controlware

Met trots kunnen wij u melden dat wij op 1 februari 2018 een nieuwe release hebben uitgebracht van onze security & control add-on voor Microsoft Dynamics NAV, 2-Controlware 8.00.

NAV 2018 compatible

Microsoft heeft eind vorig jaar Dynamics NAV 2018 uitgebracht, dus vanzelfsprekend is onze 2‑Controlware add-on nu ook beschikbaar voor deze nieuwe versie van NAV. Net zoals voor implementaties in NAV 2016 en NAV 2017, hoeft er voor het implementeren van 2-Controlware 8.00 geen code aangepast te worden in eerdere versies van 2-Controlware of in standaard programmatuur van NAV 2018. Dit garandeert een eenvoudige migratie van onze add-on in uw Dynamics NAV oplossing.

Dynamics NAV optimalisaties

Enkele wijzigingen in onze nieuwe versie houden rechtstreeks verband met recente wijzigingen in Microsoft Dynamics NAV zelf:

  • Het gebruik van een multi- tenant NAV omgeving, waarbij dus één code basis gebruikt wordt met meerdere databases of tenants, wordt nu ook volledig ondersteund door 2-Controlware. U kunt hiermee nu dus ook autorisaties beheren die voor bijvoorbeeld één specifieke tenant gelden.
  • De terminologie is aangepast aan de recentere NAV standaarden. Zo wordt niet meer gesproken over rollen en gebruikersprofielen maar over machtigingensets en organisatierollen.
  • De eigen goedkeuringsfunctionaliteit in de Autorisatiebeheer PRO module is vervangen door de standaard goedkeuringsworkflow van NAV. Hierdoor kunt u autorisatieverzoeken laten goedkeuren op dezelfde manier die u gewend bent te gebruiken voor onder andere inkoop- en verkoopdocumenten en is het goedkeuringsproces flexibeler geworden.

Nieuwe functionaliteit 2-Controlware

Daarnaast zijn nog andere, module specifieke wijzigingen doorgevoerd, zoals:

  • Verbeterde Excel- export functionaliteit in Autorisatiebeheer.
  • Nieuwe flexibele velden in de autorisatieverzoeken voor Autorisatiebeheer Pro.
  • Verbeterde meldingen in Veld- en Datasetbeveiliging.
  • Nieuwe Batch- functionaliteit in Autorisatiemonitoring zodat meerdere gebruikers tegelijk analyses kunnen uitvoeren.

En uiteraard hebben wij vele bugfixes en optimalisaties doorgevoerd die onze klanten gemeld hebben bij het gebruik van de software.

Wilt u meer informatie over deze nieuwe versie of over 2-Controlware in het algemeen? Aarzel dan niet om met ons contact op te nemen.

Contact

Vragen over onze IT-audit diensten of autorisatiesoftware voor Microsoft Dynamics?
Wij beantwoorden ze graag.