Skip to the content

AVG kennisdag, de terugblik

''25 mei 2018 moeten wij voldoen aan de AVG en anders loopt u de kans op hoge boetes, zelfs tot 4% van de wereldwijde omzet!''

Tot dusver waren alle bezoekers, dankzij de bangmakende berichtgeving, hiervan wel op de hoogte. Maar hoe pak je dat nu concreet aan?

Tijdens de AVG kennisdag hebben wij een nadere toelichting over de wetgeving gegeven en een handvat geboden ter voorbereiding. Welke stappen moet u ondernemen, wat zijn de quick wins en hoe kunt u voldoen aan de AVG.

EntrD

Een concreet voorbeeld is dat het testen en analyseren van data verplicht anders aangepakt dient te worden. De AVG schrijft voor dat tests en analyses niet meer gedaan mogen worden met productie/live data.

Via onze partner EntrD hebben wij een concrete oplossing toegelicht. EntrD biedt een technische oplossing voor het anonimiseren en pseudonimiseren van data ten behoeve van test en analyse doeleinden.

Meer dan anders testen

Het implementeren van de AVG gaat voor een groot deel over het aanpassen van het beleid en het creëren van bewustwording binnen de organisatie. U moet zorgen dat u vooral goed documenteert waarom en waarvoor u gegevens opslaat en bewaart. Verder moet u voortaan altijd bij iedere implementatie, project of nieuw proces nadenken over privacy by design en privacy by default. Als laatste moet u goed nadenken over hoe u aan de rechten van betrokkenen kunt voldoen (zoals het recht om vergeten te worden). U dient hiervoor procedures te ontwikkelen en te implementeren.

Maar hoe doet u dat nu concreet? Tijdens de kennisdag hebben we hier gezamenlijk met de bezoekers over gediscussieerd en is naar voor gekomen waar de meeste bedrijven mee worstelen en hoe wij u hierbij van dienst kunnen zijn.

Uw situatie

Iedere organisatie voert een eigen beleid en hanteert verschillende systemen. Daardoor is iedere situatie uniek. Wij willen graag met u meedenken en kunnen u ondersteunen op één van de onderstaande gebieden:

  • Nulmeting
  • AVG compliant audit
  • Privacy Impact assessment
  • Third Party Memorandum
  • Begeleiding implementatie AVG
  • Begeleiding implementatie ISMS
  • Pentest

Microsoft Dynamics en de AVG

Daarnaast, indien Dynamics NAV uw primaire systeem is, kunt u ook zelf aan de slag met behulp van onze beveiligingssuite. Onze software geeft u de tools waarmee u uw interne controle dermate kunt verbeteren tot u ''in control'' bent op het gebied van privacy en gegevensbescherming met betrekking tot Dynamics NAV.

Wilt u in overleg om de Algemene Verordening Gegevensbescherming tegen uw situatie aan te houden?

Laat het ons weten.

P.S. Laat een bericht achter in ons contact formulier als u de presentaties van de AVG kennisdag wilt ontvangen.

AVG kennisdag 2-Control. AVG kennisdag 2017 2-Control

 

2-Control B.V.

Haagsemarkt 1
4813 BA Breda
T: +31 (0) 76 50 194 70
info@2-control.nl

Contact

Vragen over onze IT-audit diensten of autorisatiesoftware voor Microsoft Dynamics?
Wij beantwoorden ze graag.