Skip to the content

Stage lopen bij 2-Control

Laat ik beginnen met mezelf even voorstellen. Ik ben Laila Mouwen en ik ben derdejaarsstudent op de opleiding Communicatie en Informatiewetenschappen aan Tilburg Universiteit. Ik heb het afgelopen half jaar 2-Control mogen versterken als stagiair en deze ervaring wil ik graag met jullie delen.  

Beschrijf de stage in 3 woorden: 
Onderzoekend, leerzaam en motiverend 

Hoe heb je deze stage gevonden? 
Ik was voor mijn stage al twee jaar werkzaam bij 2-Control als werkstudent. In die twee jaar heb ik mezelf mogen ontwikkelingen op het gebied van marketing, maar ik merkte dat ik het stukje 'informatieoverdracht' heel erg miste in mijn werkzaamheden. Op het moment dat ik op zoek was naar een stage was er helaas geen openstaande vacature op dit gebied vanuit 2-Control. Daarom heb ik de touwtjes in eigen handen genomen en een stagevoorstel geschreven voor 2-Control, waarin ik een voorstel deed voor een stage-opdracht op een gebied dat mij interesseerde. Dit voorstel werd goedgekeurd en daarmee werd er een stageplek voor mij gecreëerd bij 2-Control.  

Wat vond je van je stage? 
Ik heb enorm genoten van mijn stage bij 2-Control. Ik heb onderzoek gedaan voor een verbetervoorstel, waarbij ik veel zelfstandig te werk moest gaan. 2-Control heeft mij hiermee de mogelijkheid gegeven me te ontwikkelen op het gebied van kennis, doordat ik onderzoek heb gedaan naar iets dat mij enorm interesseert. Maar ook op persoonlijk vlak ben ik veel gegroeid door de zelfstandigheid die mij werd toevertrouwd.

Hoe was het om te werken bij 2-Control? 
2-Control is een relatief klein, maar hecht bedrijf. Het bedrijf richt zich op twee zaken, namelijk audits én software, en deze combinatie maakt het erg uniek. Ondanks deze scheiding zitten alle collega's altijd bij elkaar aan een grote lunchtafel en kletst iedereen gezellig bij over wissewasjes. Het team is duidelijke geïnteresseerd in elkaar en staat altijd open voor de wekelijkse georganiseerde maandaglunch, een wandeling hierna of een "mijn-hobby-jouw-hobby" activiteit als bedrijfsuitje.  

Wat neem je mee van de stage? 
Ik heb ontzettend veel geleerd tijdens mijn stage over het bedrijf en over mijn beroepshouding. Een stage bij 2-Control betekent dat jouw mening telt: Je wordt meegenomen in beslissingen en aangemoedigd je mening te laten horen en zelfstandig keuzes te leren maken. Het bedrijf staat open voor nieuwe, frisse blik op de huidige gang van zaken en neemt stagiaires aan om hen wat te leren. Ik heb een enorm leuke stageperiode achter de rug en kijk er dan ook positief op terug.


Ben jij op zoek naar een stage en ben je benieuwd of 2-Control bij jou past? Schroom dan niet en mail je CV en motivatie naar vacatures@2-control.nl 

Contact

Vragen over onze IT-audit diensten of autorisatiesoftware voor Microsoft Dynamics?
Wij beantwoorden ze graag.