Skip to the content

Rob over de functie van software engineer bij 2-Control

Mijn naam is Rob en ik werk nu vier en een half jaar voor 2-Control als software engineer. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor het vertalen van functionele wensen naar technische oplossingen. Dit doe ik samen met het ontwikkelteam. Dit doen we volgens de SCRUM-methodiek waarbij we iedere 2 weken nieuwe functionaliteit opleveren aan onze product owner.

Wat vind jij zelf het mooiste aan deze functie?

Het mooiste aan mijn functie vind ik de afwisseling tussen front end en back end waardoor je een functionaliteit van voor tot achter kan maken en onderhouden. Ook het hybride werken vind ik zeer fijn.

Hoe ziet jouw werkplek eruit?

Op kantoor, het voormalig gemeentehuis van Princenhage, hebben we als ontwikkelafdeling een eigen ruimte in de voormalige trouwzaal welke voorzien zijn van flexplekken. Dit biedt de mogelijkheid om aan pair programming te doen met collega’s en of te brainstormen over te realiseren functionaliteiten.

Kun je vertellen wat ‘typisch’ 2-Control is?

Het leukste aan 2-Control vind ik de korte lijntjes tussen de afdelingen. Hierdoor is er geen “gooi maar over de schutting” cultuur. Ook de driemaandelijkse niet werk gerelateerde activiteiten zoals “jouw hobby mijn hobby” met als afsluiting een diner vind ik altijd erg leuk.

Waarom heb je voor 2-Control gekozen?

Ik heb voor 2-Control gekozen omdat je als ontwikkelaar zelf invulling mag geven aan de manier waarop je dat wilt doen. Zelf geef ik de voorkeur aan Test-driven development. Daarnaast krijg je een studiebudget dat je naar eigen inzicht mag uitgeven aan trainingen en cursussen. Zo volg ik nu zelf de AZ-204 van Microsoft.

Ben je benieuwd of werken bij 2-Control ook iets voor jou is? Bekijk dan onze vacatures.

 

Contact

Vragen over onze IT-audit diensten of autorisatiesoftware voor Microsoft Dynamics?
Wij beantwoorden ze graag.