Skip to the content

Alain over de functie van IT-auditor en IT-consultant bij 2-Control

Mijn naam is Alain van Vugt en ik ben IT-auditor en IT-consultant bij 2-Control. Ik heb een achtergrond in ERP-support en implementatie en zocht ruim 3 jaar geleden verdieping in het IT-vakgebied en een carrièrepad met het oog op de toekomst. Zodoende is IT-audit op mijn netvlies gekomen en was de keuze voor 2-Control snel gemaakt door de opleidingsmogelijkheden die we hier hebben. Inmiddels studeer ik al ruim een jaar aan de universiteit de Master of IT-auditing om mijn RE titel te halen.

Hoe ziet jouw functie eruit?

Als IT-Auditor toets je bij je klanten de veiligheid en kwaliteit van een systeem of dienstverlening aan de hand van bepaalde standaarden waaraan je klant wil voldoen. Het is uitdagend en dankbaar werk, omdat je IT-specialisten moet uitdagen na te denken over hoe en waarom ze bepaalde dingen doen en hoe het beter kan. Ik ondersteun verder onze klanten bij de implementatie van onze software als IT-consultant.

Geen dag is hetzelfde in deze functie. De opdrachten die wij doen hebben vaak een korte doorlooptijd en dat maakt dat je bij veel verschillende klanten komt. Zo krijg je de ene dag een kijkje in de keuken bij een geavanceerde en innovatieve IT-organisatie en kun je bijdragen aan de veiligheid van hun producten en geef ik de andere dag een training van onze software of geef ik een softwaredemo. Daarnaast doen we veel IT-audits bij de overheid, dus maak je Nederland weerbaarder tegen cyberaanvallen en dat geeft veel voldoening.

Kun je iets vertellen over 2-Control?

Ons motto is “Have fun, respect people and make profit… maar wel in die volgorde”. Dat zegt denk ik veel over de bedrijfscultuur bij 2-Control. Het is het belangrijker dat iedereen op de juiste plek zit en plezier heeft in wat hij doet dan dat we veel winst maken.

Ons kantoor in Breda is een gemoderniseerd raadhuis in een voormalig stadcentrum. Het is een ontzettend sfeervolle omgeving om in te werken. Lunch je graag buiten de deur, of wil je borrelen op vrijdagmiddag? Je hebt er horeca en supermarkten binnen handbereik.

Wat maakt (het werken voor) 2-Control zo uniek?

De autonomie en vrijheid die je bij 2-Control krijgt is echt uniek. Ik ben graag zelf in control over mijn planning en bepaal graag zelf of ik thuis, op kantoor of bij een klant mijn werk doe. Daar is allemaal ruimte voor bij 2-Control.

Als je niet overtuigd bent door de vrijheid die je tijdens je werk krijgt, de geweldige opleidingsmogelijkheden of unieke bedrijfscultuur, dan misschien wel doordat we gewoon een ontzettend gezellige club mensen zijn.

Ben je benieuwd of werken bij 2-Control ook iets voor jou is? Bekijk dan onze vacatures.

 

Contact

Vragen over onze IT-audit diensten of autorisatiesoftware voor Microsoft Dynamics?
Wij beantwoorden ze graag.