Skip to the content

Authorization Box en Compliance apps: onze softwarelicenties uitgelegd

De Autorisatie Software die 2-Control aanbiedt bestaat uit twee categorieën: Authorization Box en de Compliance apps Field Security en Field Validation.

We houden de licentiestructuur voor onze software graag eenvoudig en eenduidig. Bovendien willen we transparant zijn over het daadwerkelijk gebruik, zodat u niet te veel betaalt. We houden daarbij ook rekening met de plek waar de software staat: bij onze klanten of in de cloud? Ik leg u uit waarom we bepaalde keuzes hebben gemaakt en hoe we het ‘fair’ houden voor onze klanten.

Verschil met vroeger...

Vroeger was het heel normaal voor software een eenmalige fee te betalen en om daarna jaarlijks een onderhoudsfee van 20 à 25 procent te betalen zolang u de software gebruikte. Dat was niet anders voor de software die wij aanboden voor Navision.

Ongeveer 5 jaar geleden veranderde dat in het Microsoft landschap, doordat Business Central via een subscriptie model wordt afgenomen. U heeft simpelweg een abonnement op een softwaredienst. Wij gingen daarin mee en hanteren sindsdien voor de Authorization Box en de Compliance apps een zgn. subscriptiemodel.

We vinden het echter niet ‘fair’ als iedere klant hetzelfde maandelijkse bedrag betaalt: een MKB’er betaalde in dit model hetzelfde als een multinational. De pricing is daarom in 2020 user-based geworden, oftewel aan de hand van het aantal actieve gebruikers met een licentie. Dat geeft een beter beeld van de grootte van de organisatie en de mate van gebruik ervan.

Authorization Box

De Authorization Box licentie is modulair opgebouwd. U heeft echter niet voor iedere pagina een aparte licentie nodig, maar u heeft in de basis al een groot deel tot uw beschikking. Zo heeft u standaard Autorisatiebeheer en Autorisatie monitoring, omdat deze voor een groot aantal organisaties relevant zijn. In aanvulling daarop zijn User templates en Continuous Monitoring als uitbreiding van de licentie beschikbaar.

Naast user-based pricing is in het licentiemodel een ander element opgenomen om te bepalen hoe intensief Authorization Box gebruikt wordt, namelijk het aantal users en databases. Standaard wordt Authorization Box geleverd met 5 gebruikerslicenties en 3 databaseconnecties. Gebruikt u Authorization Box intensiever of heeft u een grotere organisatie, dan zorgt dat automatisch voor meer gebruikers, zoals controllers die autorisatiemonitoring willen uitvoeren, beheerders voor het onderhoud van het autorisatieraamwerk en managers die gebruikersmutaties moeten goedkeuren en mogelijk meer databases.

Omdat Authorization box volledig SaaS is, is licentiebeheer onderdeel van de dienst die wordt afgenomen. 2-Control beheert de licentie in Authorization Box zelf via pagina’s die exclusief voor beheerders zijn.

Compliance apps

De Field Security app en Field Validation app worden in de Dynamics omgeving van onze klanten geïnstalleerd en daarmee is het altijd maar afwachten waar de software technisch staat – bij de klant, in de partner cloud of in de Microsoft cloud. Toch beheren we de licentie van deze apps ook in de Authorization Box. Dat doen we door de registratie van de Dynamics omgeving die u dient uit te voeren na installatie. Die registratie wordt doorgezet naar licentiebeheer in de Authorization Box en er wordt een proeflicentie van een maand aan gekoppeld. Met die proeflicentie krijgt u dezelfde functies tot uw beschikking als bij een ‘echte’ licentie en zo kunnen organisaties die ons vinden via Microsoft Appsource de app eenvoudig uitproberen. Zodra er werkelijk een licentie wordt afgenomen, wordt de registratie gekoppeld aan het contract.

Ook hier is naast user-based pricing het aantal databases van invloed op de licentie, aangezien u per database een (gestaffelde) fee betaalt.

Samengevat betaalt u bij 2-Control niet voor functionaliteit die u niet gebruikt en krijgt u altijd een eerlijke prijs door ons flexibele, doch begrijpelijke licentiemodel.

Voor meer informatie kunt u direct contact met ons opnemen via het telefoonnummer 076-50 194 70 óf u kunt uw gegevens achterlaten in onderstaand contactformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactformulier

Wij nemen uw privacy serieus (zie onze privacyverklaring). De gegevens die u hier achterlaat gebruiken wij enkel om contact met u op te nemen, tenzij u expliciet aangeeft dat u zich ook inschrijft voor de nieuwsbrief.

'Bedrijfsnaam' is een verplicht veld
'Functietitel' is een verplicht veld
'Voornaam' is een verplicht veld
'Achternaam' is een verplicht veld
Vul een geldig e-mailadres in
Vul een geldig telefoonnummer in
Selecteer een optie

Over de auteur

Alain van Vugt

CISA IT-auditor / Consultant
T: 076-5019470
Stel uw vraag

Contact

Vragen over onze IT-audit diensten of autorisatiesoftware voor Microsoft Dynamics?
Wij beantwoorden ze graag.