Skip to the content

In drie stappen naar verbeterde datakwaliteit

App: Field Validation - In drie stappen naar verbeterde datakwaliteit

Datakwaliteit is van essentieel belang voor uw operaties, besluitvorming en planning. Maar treft u ondanks interne afspraken en procedures toch regelmatig onvolledige, inconsistente of onnauwkeurige data aan in uw systeem? Dan is het tijd om uw processen te stroomlijnen!

Inleiding tot veldvalidatie

Standaard biedt Microsoft Dynamics 365 Business Central geen functionaliteit om eigen business rules te definiëren en af te dwingen en zo de datakwaliteit in het systeem te verbeteren. Bij het invoeren of wijzigen van artikelen, klanten en leveranciers is het belangrijk dat velden zoals boekingsgroepen, waarderingsmethode en betalingsvoorwaarden correct zijn ingevuld.

Field Validation app

De Field Validation app is hét instrument om uw datakwaliteit te borgen. Met de Field Validation app kunt u de volledige processen verbeteren, waarmee invoerfouten tot een minimum beperkt zijn. Voor iedere tabel in Microsoft Dynamics 365 Business Central kunt u de vereisten van ingevoerde veldwaarden bepalen.

Lees hoe u in drie stappen komt tot een betere datakwaliteit:

1. Eenvoudig business rules definiëren

U kunt eenvoudig per veld business rules definiëren. U bepaalt onder meer of de invoer in een veld:

  • verplicht is;
  • bepaalde tekens moet bevatten of juist niet mag bevatten;
  • een minimale of maximale lengte moet hebben;
  • een minimaal aantal gerelateerde records moet hebben (zoals minimaal één verkoopprijs bij het opvoeren van een artikel of minimaal één verzendadres bij het opvoeren van een klant).
2. Invoer controleren

Borg datakwaliteit aan de bron, bij het invoeren of aanpassen van data op basis van de door u gedefinieerde veldvalidaties. Bepaal zelf wanneer de ingevoerde of aangepaste data wordt gecontroleerd en of gebruikers een waarschuwing of een fout krijgen. Bepaal tevens of de veldvalidaties voorwaardelijk zijn aan een bepaald veld. Zo kunt u flexibel zijn voor geblokkeerde data en strikt zijn voor vrijgegeven data.

3. Periodiek toetsen van bestaande data

Naast een preventieve functionaliteit biedt de Field Validation app u ook eenvoudige en overzichtelijke controlemogelijkheden op uw bestaande data, zodat u ook periodiek kunt toetsen of al uw data in lijn is met uw gedefinieerde business rules. Dit zorgt tevens voor grip op data die al aanwezig was voordat u de business rules in de Field Validation app definieerde.

Wilt u ook aan de slag met Field Validation?

Dankzij onze Field Validation app kunt u vertrouwen op uw data in Dynamics 365 Business Central. Heeft u vragen over de kwaliteit van uw dataverwerking of interne controle van Microsoft Dynamics 365 Business Central, neemt u dan gerust contact met ons op.

Contact

Vragen over onze IT-audit diensten of autorisatiesoftware voor Microsoft Dynamics?
Wij beantwoorden ze graag.