Skip to the content

De voordelen van Multi Factor Authenticatie (MFA)

Multi Factor Authenticatie (MFA) is een extra beveiligingscheck tijdens het inloggen, naast alleen een gebruikersnaam en een wachtwoord. Een goed wachtwoord alleen is niet voldoende. Zwakke of gestolen inloggegevens zijn het favoriete wapen van hackers en worden gebruikt in 95 procent van alle aanvallen op webapplicaties. En niet alleen de grote bedrijven die we in het nieuws te horen krijgen, zijn hier de dupe van. Ook kleinere ondernemingen zijn steeds vaker doelwit van internetcriminelen. Wachtwoorddiefstal evolueert voortdurend omdat hackers methoden gebruiken zoals keylogging, phishing en pharming. 

Wist u dat u tegenwoordig ook met Multifactor Authentication of uw Microsoft account kunt inloggen?

Hoe werkt MFA voor Authorization Box?

Door middel van Multi Factor Authentication (MFA) moeten gebruikers twee stappen succesvol doorlopen om toegang te krijgen tot Authorization Box. Het gaat om het invoeren van de gebruikersnaam en wachtwoord, inclusief een bevestigingscode die per mail wordt gestuurd. Dit zorgt voor een extra controle tijdens het inlogproces. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat onbevoegde gebruikers niet direct kunnen inloggen wanneer ze een gebruikersnaam en wachtwoord hebben achterhaald. Hiervoor hebben ze ook toegang tot de mail van een gebruiker nodig.

Lees hier wat de drie voornaamste voordelen zijn.

Drie belangrijke voordelen van MFA

  • Betere beveiliging: zonder gebruikersauthenticatie staat de voordeur wijd open voor indringers. MFA maakt een sterkere authenticatie mogelijk en het verhoogt de betrouwbaarheid van je organisatie en vormt daardoor een sterk instrument voor compliance van organisaties.
  • Gebruiksgemak: het gebruik van Multifactor Authenticatie is een stuk eenvoudiger dan het maken van honderden wachtwoorden. Zodra u eenmaal bent geauthentiseerd, heeft u vervolgens in sommige gevallen toegang tot verschillende apps, zonder dat u zich afzonderlijk bij elke app opnieuw hoeft aan te melden.
  • Verbeterde gegevensbescherming en privacy: met nalevingsnormen zoals van de AVG die een geavanceerd beveiligingsbeleid vereisen, zal het toepassen van MFA alleen maar meer worden. Gezien het gebruiksgemak en de bescherming die het biedt, komt dit alleen maar ten goede aan werknemers en IT-teams.

Wilt u meer weten?

Neem contact op voor meer informatie over Multi Factor Authenticatie met een van onze specialisten.

Contact

Vragen over onze IT-audit diensten of autorisatiesoftware voor Microsoft Dynamics?
Wij beantwoorden ze graag.