Skip to the content

ENSIA audit 2019: (kosten)efficiënte audit

ENSIA audit 2019 / 2020

Met ENSIA worden gemeenten in staat gesteld in één keer zo effectief en efficiënt mogelijk verantwoording af te leggen over de informatieveiligheid gebaseerd op de BIO (Baseline Informatieveiligheid Overheid). Verschillende verantwoordingssystematieken waaronder BRP, DigiD, BAG, BGT, BRO en Suwinet zijn samengevoegd en gestroomlijnd. Slimmer werken dankzij ENSIA maar ditmaal ook voordeliger.

Lees hier alles over ENSIA audits

Informatieveiligheid bij gemeenten

De administratieve last van gemeenten wordt met ENSIA beperkt. Dit zorgt voor een effectieve en efficiënte afhandeling van de audit. Gemeenten kunnen zich hierdoor focussen op de essentie: informatiebeveiliging.

Een samenwerking met ervaren en enthousiaste IT-auditors die structuur en ondersteuning kunnen bieden op pragmatische en persoonlijke wijze is essentieel voor een goede uitvoering van het jaarlijkse beveiligingsassessment bij gemeenten.

Gratis pre-audit

Bent u nog op zoek naar een auditor voor de ENSIA audit van 2019? Dan bieden wij nu de mogelijkheid om met onze ervaren ENSIA auditors te werken voor een extra aantrekkelijke investering.

  • Besluit u ons te vragen als auditor voor de ENSIA audit over 2019 en 2020 dan profiteert u van een gratis pre-audit over de audit van 2019.
  • Besluit u ons als auditor alleen voor de ENSIA audit over 2019 dan belasten wij slechts 50% van de pre-audit door.

Invulling ENSIA pre-audit 2019

Tijdens de pre-audit doorlopen wij gezamenlijk de door de gemeente opgestelde dossiers en het bijhorende bewijsmateriaal. Hiervoor volgen wij onderstaande stappen:

  1. Bespreken resultaten van de ENSIA zelfevaluatie vragenlijst met de ENSIA coördinator;
  2. Gezamenlijk doorlopen van het door de gemeente opgestelde dossier;
  3. Bespreken bevindingen met de ENSIA coördinator en eventuele vakinhoudelijke specialisten.

Hiermee voorkomen we zoveel mogelijk verrassingen achteraf. De uitkomst van de pre-audit geeft u een duidelijk beeld of u wel of niet voldoet aan de criteria van de zelfevaluatie en welke maatregelen u moet treffen om aan de criteria en beveiligingsrichtlijnen te voldoen.

Contact ENSIA auditor

Bent u geïnteresseerd en wilt u graag meer weten of direct een offerte ontvangen?

Laat dan hieronder uw gegevens achter. Eén van onze IT-auditors neemt dan contact met u op.

Wij nemen uw privacy serieus (zie onze privacyverklaring. De gegevens die u hier achterlaat gebruiken wij enkel om contact met u op te nemen, tenzij u expliciet aangeeft dat u zich ook inschrijft voor de nieuwsbrief.

'Voornaam' is een verplicht veld
'Achternaam' is een verplicht veld
Vul een geldig e-mailadres in

Contact

Vragen over onze IT-audit diensten of autorisatiesoftware voor Dynamics? Wij beantwoorden ze graag.