Skip to the content

Veldvalidatie in Dynamics: de meest voorkomende issues

Veldvalidatie Dynamics

Voor de effectiviteit van uw bedrijfsvoering is het van groot belang dat stamgegevens in Dynamics NAV / Dynamics 365 Business Central correct zijn. Volledig en correct gevulde velden zorgen voor een verhoogde kwaliteit van de informatievoorziening en vergroten het vertrouwen in de data uit Dynamics. Dit resulteert in een efficiënte en effectieve bedrijfsvoering.

Velden zoals boekingsgroepen, waarderingsmethode en betalingscondities dienen daarom altijd juist te worden ingevuld. Gebeurt dit niet correct, dan kunnen er risico’s ontstaan.
Zomeraanbieding veldvalidatie.


Rondom veldvalidatie zien wij onder andere de volgende issues veel voorbij komen:

 1. Ontbreken van, of verkeerde invoer van dimensies. Dit resulteert in foutieve boekingen en analyses van bijvoorbeeld verkoopcijfers.
 2. Varianten van artikelen, zoals vorm, maatvoering, kleur, gewicht, etc die in het productieproces niet (goed) zijn ingevoerd. Dit kan leiden tot verkeerde en/of vertraagde productie of foutieve levering.
 3. Verkeerd gevulde klantkaarten waardoor stamgegevens zoals NAW-gegevens, contactpersoon, BTW-nummer e.d. ontbreken of foutief zijn ingevuld. Of er is bij het invullen een verkeerd format gebruikt, waardoor deze gegevens niet door externe applicaties gebruikt kunnen gaan worden.
 4. Facturatie op basis van verkeerde prijsafspraken of prijsgroepen.
 5. Facturatie in de verkeerde valuta, omdat op de factuur een andere valutacode staat dan op de klantkaart.
 6. Gebruik van oude BTW-boekingsgroepen, grootboekrekeningen, etc. voor nieuwe documenten. Bijvoorbeeld 6 en 19% in plaats van 9 en 21%.

Veldvalidatie Microsoft Dynamics

Bovenstaande problemen kunnen eenvoudig opgelost worden met onze module Verplichte Velden. Met deze add-on kunt u onder andere:

 • Velden verplicht of volgens een voor gedefinieerde waarde laten invullen;
 • Aangeven wat de min. en max. lengte van de invoer moet zijn;
 • Aangeven wat de min. en max. waarde moet zijn bij numerieke velden;
 • Na wijziging stamdata laten blokkeren zodat een collega ernaar kan kijken en deblokkeren;
 • Per veld aangeven of deze wel of niet wijzigbaar is;
 • Velden op documenten die worden gevuld op basis van overgenomen stamgegevens gelijk houden aan deze stamgegevens; bijv. velden op een inkoopfactuur die worden overgenomen van de artikel- en leverancierskaart gelijk houden aan de brondata in NAV. Denk aan bankrekening van voorkeur, betalingswijze etc.

Datakwaliteit Dynamics verbeteren in één dag

Wilt u de kwaliteit van de datastromen binnen uw Dynamics NAV / 365 Business Central omgeving verbeteren? Deze zomer richten wij in één dag (8 uur) professionele veldvalidatie voor u in. Hiervoor betaalt u slechts een dagprijs van €800,-.* meer dan 30% korting

Zomeraanbieding Verplichte Velden

Voor de inrichting van veldvalidatie maken wij gebruik van onze module Verplichte Velden. De investering voor de module Verplichte velden bedraagt €1.450,-. Na de training en ondersteuning bij initiële inrichting kunt u zelfstandig de veldvalidatie binnen Dynamics uitbreiden en beheren.

Uw totale investering voor het verbeteren van de kwaliteit van de interne informatievoorziening bedraagt hiermee slechts €2.250,-

Wilt u gebruik maken van dit zomeraanbod? Bel ons op nummer 076-50 194 70 of laat hieronder uw gegevens achter. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Dit aanbod is enkel van toepassing als u ondersteuning plant in de maanden juni, juli of augustus.

Wij nemen uw privacy serieus (zie onze privacyverklaring. De gegevens die u hier achterlaat gebruiken wij enkel om contact met u op te nemen, tenzij u expliciet aangeeft dat u zich ook inschrijft voor de nieuwsbrief.

'Voornaam' is een verplicht veld
'Achternaam' is een verplicht veld
Vul een geldig e-mailadres in

2-Control B.V.

Haagsemarkt 1
4813 BA Breda
T: +31 (0) 76 50 194 70
info@2-control.nl

Contact

Vragen over onze IT-audit diensten of autorisatiesoftware voor Dynamics? Wij beantwoorden ze graag.