7 oktober 2024

Succesvolle WPG audit bij Gemeente Tilburg

Bij 2-Control zijn we trots op de succesvolle samenwerkingen die we door de jaren heen hebben opgebouwd met onze klanten. Onze expertise op het gebied van audits en compliance stelt ons in staat om maatwerkoplossingen te bieden die volledig aansluiten op de behoeften van elke organisatie. 

In deze succesverhalen delen we graag de positieve ervaringen van onze klanten met de dienstverlening van 2-Control. Deze verhalen laten zien hoe onze inzet, expertise en persoonlijke aanpak bijdragen aan het behalen van resultaten waar zowel wij als onze klanten trots op kunnen zijn.

Gemeente Tilburg

De Gemeente Tilburg is een vooruitstrevende gemeente in Noord-Brabant die zich sterk inzet voor de naleving van wet- en regelgeving, waaronder de Wet Politiegegevens (Wpg). De gemeente werkt al jarenlang samen met 2-Control om te voldoen aan de eisen van de Wpg, waarbij de focus ligt op zowel interne als externe audits.

Relatie met de klant

Sinds 2021 maakt de Gemeente Tilburg gebruik van de Wpg-diensten van 2-Control. Deze samenwerking is gericht op het waarborgen van de privacy van politiegegevens binnen de organisatie. Zowel in 2022 als in 2023 heeft 2-Control de externe Wpg-audits met succes voor de gemeente uitgevoerd. De gemeente heeft deze samenwerking als zeer positief ervaren en zal ook in 2024/2025 de interne en externe audits door 2-Control laten verzorgen.

"2-Control heeft voor ons naar alle tevredenheid in 2022 en 2023 de audits op de Wet Politiegegevens (Wpg) uitgevoerd. Onze medewerkers hebben de gesprekken met Rogier en Alain als prettig ervaren. Ze hadden zich duidelijk ingelezen in het werkveld. En hoewel ‘streng’ op de inhoud, waren zij rechtvaardig en opbouwend in hun bevindingen. De oplevering van de rapportages was tot slot punctueel en ze waren goed bereikbaar voor vragen."  
Luc Beckers
Projectleider Voldoen aan de WPG
Gemeente Tilburg

Wat kan de Wpg voor uw organisatie betekenen?

Volgens de Wet Politiegegevens (Wpg) moeten organisaties die politiegegevens verwerken jaarlijks een interne audit en eens in de vier jaar een externe audit laten uitvoeren. Sinds 2019 vallen ook buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) onder de Wpg, via het besluit politiegegevens buitengewoon opsporingsambtenaar (Bpbo). De wet verplicht dat twee jaar na inwerkingtreding, en vervolgens elke vier jaar, een externe privacy-audit wordt uitgevoerd om naleving te controleren.

Door samen te werken met een betrouwbare auditpartner zoals 2-Control, kunnen organisaties verzekerd zijn van een zorgvuldige en punctuele naleving van de Wpg. Wij helpen u om de audits vlot en correct te doorlopen, met oog voor de specifieke eisen van uw organisatie.

Lees meer over de Wpg-audit in ons blog: Wpg audit: de volgende externe audit komt eraan!

Jeroen de Klerk
RE CISA IT-auditor / Consultant

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met mij op.